fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

Kenya Airways om de tafel met potentiële geldschieters

Het Afrikaanse Kenya Airways is in gesprek met drie of vier buitenlandse investeerders en luchtvaartmaatschappijen, zo meldt Reuters. De verlieslijdende airline heeft geld nodig en wil daarom kijken naar de mogelijkheid om nieuwe aandelen te verkopen.

Investering
“We zijn met drie of vier partijen in gesprek,” zei Mbuvi Ngunze, CEO van Kenya Airways, maandag tegen Reuters. Hoeveel geld het bedrijf binnen wil halen, laat de topman niet los. Wel zegt hij 70 biljoen shilling (692 miljoen dollar) nodig te hebben voor een investering.

Kenya’s vloot werd al eerder geminimaliseerd en gemoderniseerd. Land werd verkocht en banen verdwenen om de financiële malaise een halt toe te roepen.

Aandeel
De Keniaanse overheid bezit een aandeel van 29.8 % en is aan het bekijken of het bedrijf geherkapitaliseerd kan worden.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Saskia Roelofs-van Velsen

Redacteur. Saskia studeerde communicatie en is gefascineerd door de luchtvaart. Leest eerder luchtvaartbladen dan vrouwenglossy’s. Met haar longreadartikelen neemt Saskia de lezer mee de diepte in, bij diverse (luchtvaart) onderwerpen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button