AirlinesOnderwerpProfessional

Kenya Airways om de tafel met potentiële geldschieters

Het Afrikaanse Kenya Airways is in gesprek met drie of vier buitenlandse investeerders en luchtvaartmaatschappijen, zo meldt Reuters. De verlieslijdende airline heeft geld nodig en wil daarom kijken naar de mogelijkheid om nieuwe aandelen te verkopen.

Investering
“We zijn met drie of vier partijen in gesprek,” zei Mbuvi Ngunze, CEO van Kenya Airways, maandag tegen Reuters. Hoeveel geld het bedrijf binnen wil halen, laat de topman niet los. Wel zegt hij 70 biljoen shilling (692 miljoen dollar) nodig te hebben voor een investering.

Kenya’s vloot werd al eerder geminimaliseerd en gemoderniseerd. Land werd verkocht en banen verdwenen om de financiële malaise een halt toe te roepen.

Aandeel
De Keniaanse overheid bezit een aandeel van 29.8 % en is aan het bekijken of het bedrijf geherkapitaliseerd kan worden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Saskia Roelofs-van Velsen

Redacteur. Saskia studeerde communicatie en is gefascineerd door de luchtvaart. Leest eerder luchtvaartbladen dan vrouwenglossy’s. Met haar longreadartikelen neemt Saskia de lezer mee de diepte in, bij diverse (luchtvaart) onderwerpen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close