Business jetsLiefhebberOnderwerp

ImagineAir, de Uber voor in de lucht

Wat Uber voor de taxiwereld betekent, kan ook voor de luchtvaart werken. Dit dachten Benjamin Hamilton en Aaron SoHacki toen zij ImagineAir oprichtten. Hun ambitie? Miljoenen mensen uit de auto halen en een taxi service aanbieden in de lucht, zo meldt Inc.5000.

Onderbezet
In Atlanta ontstond in 2005 het idee om veel efficiënter en sneller vervoer aan te bieden. De heren vonden het bovendien zonde van de kleine, onderbezette vliegvelden in de Verenigde Staten. Die zouden veel beter benut kunnen worden. En dus gingen ze de uitdaging aan en startten ImagineAir.

Toekomst
De oprichters hebben nog een lange weg te gaan om mensen ervan te overtuigen dat een taxiservice in de lucht de toekomst wordt. Want een ticketprijs van rond de 1200 dollar (ruim 1000 euro) is niet gering. Het bedrijf groeit wel. Vanaf het jaar 2012 zijn zowel de inkomsten als het aantal regionale vliegvelden flink gegroeid.

Lastige markt
Het is een lastige markt om in te opereren, realiseren beide heren zich. Niet iedereen gelooft dat je dit soort vluchten aan de gewone man kunt aanbieden. Ondanks dat SoHacki in 2011 het bedrijf verlaten heeft, gaat Hamilton verder met zijn plan.

Tags

Saskia Roelofs-van Velsen

Redacteur. Saskia studeerde communicatie en is gefascineerd door de luchtvaart. Leest eerder luchtvaartbladen dan vrouwenglossy’s. Met haar longreadartikelen neemt Saskia de lezer mee de diepte in, bij diverse (luchtvaart) onderwerpen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close