fbpx
OnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Mitsubishi MRJ geland in VS voor certificatie

Een testtoestel van de Mitsubishi Regional Jet (MRJ) is gisteren geland in de Verenigde Staten. Het toestel zal hier certificeringstesten ondergaan. Als die succesvol worden afgerond, mag het vliegtuig ook in de VS worden ingezet.

Het Japanse vliegtuig had oorspronkelijk begin september al in de VS moeten arriveren, maar de ferryvlucht werd twee keer afgebroken door problemen met de airco. Op maandag 26 september vertrok het toestel alsnog naar de Verenigde Staten, woensdagmiddag landde het vliegtuig in Moses Lake. Hier zal een deel van de certificering plaatsvinden.

De MRJ-90 kampt al langere tijd met vertragingen en tegenslagen. De levering van het eerste toestel is gepland voor 2018, dit zou eerder al in 2017 gebeuren.

Het testtoestel van de MRJ in Moses Lake (c) Woody's Aeroimages
Het testtoestel van de MRJ in Moses Lake (c) Woody’s Aeroimages
Het testtoestel van de MRJ in Moses Lake (c) Woody's Aeroimages
Het testtoestel van de MRJ in Moses Lake (c) Woody’s Aeroimages

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button