fbpx
OnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Airbus Group voegt bedrijfsonderdelen samen tot Airbus

Airbus Group gaat de eigen organisatiestructuur veranderen. Het luchtvaartconcern voegt de vliegtuigbouw-poot samen met de rest van het bedrijf. Nu zijn dat nog aparte onderdelen.

Na de samenvoeging gaat Airbus Group verder als Airbus, waaronder het bedrijf nu vaak al bekend staat. De Airbus Group heeft nu nog diverse divisies, met allemaal een eigen CEO. Commercial Aircraft is de grootste divisie. “We brengen Team Airbus dichter bij elkaar. We erkennen hiermee dat onze afdeling voor commerciële toestellen veruit het meeste bijdraagt aan onze financiën”, aldus Airbus Group-CEO Tom Enders.

In een interne e-mail kondigde Enders vorige week al aan dat er mogelijk ontslagen gaan vallen. Het bedrijf ontstond in 2000 door een fusie van Duitse en Franse luchtvaartbedrijven en heette tot 2014 European Aeronautic Defence and Space Company. Daarna werd de naam gewijzigd in Airbus.

COO
In de nieuwe structuur wordt Fabrice Brégier Chief Operational Officer. Hij legt verantwoording af aan Enders. Daarnaast blijft de Fransman ook CEO van Airbus Commercial Aircraft.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button