fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

Delta overweegt order voor 50 nieuwe regional jets

Delta Air Lines overweegt om vijftig nieuwe regional jets aan te schaffen. Volgens Bloomberg gaat het om toestellen voor 70 tot 76 passagiers.

Delta heeft pilotenvakbond ALPA laten weten dat er mogelijk vijftig kleinere toestellen worden aangeschaft. Om dat te kunnen doen, heeft de maatschappij de goedkeuring van ALPA nodig. In een intern memo schrijft Delta ook dat er mogelijk kleinere toestellen verdwijnen. Die worden mogelijk vervangen door nieuwe toestellen van Embraer of Bombardier.

Piloten
Op dit moment worden de korte vluchten uitgevoerd door feedermaatschappijen. In de contracten van de piloten zijn clausules opgenomen die regelen welke toestellen door de feedermaatschappijen gevlogen mogen worden. Een harde eis van ALPA is echter dat er niet nog meer toestellen naar deze carriers gaan.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button