fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

Cathay gaat stoelen in 777 smaller maken

Cathay Pacific gaat de economy-stoelen in de Boeing 777 smaller maken. Daardoor moeten er er tien stoelen in één rij passen in plaats van de negen die er nu staan.

Cathay’s CEO, Ivan Chu Kwok-leung, onthulde dit nieuws in een interview met de South China Morning Post.

Breedte
De stoelen gaan van een breedte van 18,5 inch naar 17 inch. Daardoor passen er tot wel 35 extra stoelen in de regionale 777’s en minstens 17 extra in de toestellen die ingezet worden voor intercontinentale vluchten.

Slots
Volgens Chu Kwok-leung zijn de extra stoelen nodig vanwege een gebrek aan slots op de luchthaven van Hong Kong. “We willen meer stoelen per slot. Daarom doen we het.”

2018
Cathay weet nog niet precies wanneer het de interieurs van de 777 gaat aanpassen, maar naar verwachting gebeurt dit in 2018.

Niet de enige
De maatschappij uit Hong Kong is niet de enige die in de 777 economy class van 3-3-3 naar 3-4-3 gaat. Met uitzondering van bijvoorbeeld Singapore, Turkish en BA vliegen bijna alle airlines met deze krappere opstelling, inclusief KLM.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button