fbpx
AirlinesBestellingenFinancieelOnderwerpenProfessional

‘Monarch uit de crisis, bestelt 45 nieuwe Boeing 737’s’

De Britse maatschappij Monarch zou een order van 45 nieuwe Boeing 737’s hebben geplaatst. Daarmee worden de geruchten van een mogelijk faillissement van de maatschappij overstemd.

De Britse krant The Telegraph schrijft dat de eigenaar van Monarch, Greybull, een consortium heeft opgericht om de investering van bijna 1,8 miljard euro te kunnen financieren. De bestelling is de grootste investering in het bestaan van de 48-jarige maatschappij.

De 45 toestellen zullen gefaseerd worden geleverd, beginnend met de eerste levering in 2018.

Problemen
Het is niet de eerste keer dat er geruchten zijn dat de Britse maatschappij in de problemen zou zitten. In 2014 staken de toen nieuwe eigenaren van Greybull ruim 144 miljoen euro in de noodlijdende maatschappij.

Monarch is niet de enige maatschappij die in de problemen is gekomen. De regionale markt is flink onder druk komen te staan, onder meer door terrorisme en de onzekerheid rond Brexit. Ondanks deze tegenslagen verwacht het bedrijf dit jaar een winst van bijna 45 miljoen euro te kunnen melden.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button