fbpx
AirlinesFrequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

KLM opent aanval op thuisbasis Ryanair

KLM voert de frequentie naar Dublin vanaf komend zomerseizoen op van twee naar vier vluchten per dag. Dit bevestigt een woordvoerder van de maatschappij tegen Up in the Sky.

Het besluit is opvallend, aangezien KLM pas vanaf dit winterseizoen Dublin in de dienstregeling opneemt.

Aanval
KLM lijkt met hogere frequentie rechtstreeks de aanval in te zetten op Ryanair, dat Dublin als thuisbasis heeft. De Ierse prijsvechter vliegt sinds het winterseizoen van vorig jaar vier keer per dag tussen de Ierse hoofdstad en Amsterdam. Ryanair zei eerder tegen Up zich geen zorgen te maken over de komst van KLM. Dat is “juist weer een goede reden om met Ryanair te vliegen. We bieden de laagste prijzen en glimmend nieuwe Boeing’s.”

Vijftig jaar
KLM kondigde medio juni aan vanaf 30 oktober twee keer per dag naar Dublin te vliegen. Het is vijftig jaar geleden dat de maatschappij voor het laatst Dublin en Schiphol verbond. KLM zet op de route een Embraer 190 met honderd stoelen in. In de winter vertrekken de KLM-vluchten vanaf Schiphol om 12:00 uur en 21:20 uur, met terugvluchten vanaf Dublin om 13:15 uur en 05:55 uur lokale tijd.

Concurrent
Op dit moment vliegen alleen Ryanair en Aer Lingus rechtstreeks tussen Amsterdam en Dublin. Met Aer Lingus deelt KLM de vluchtcodes; Ryanair is de enige echte concurrent.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button