NieuwsNL nieuwsOnderwerpProfessionalSchiphol Airport

Schiphol wint voor 27ste keer Business Traveller Award

Schiphol is door Britse zakenreizigers uitgeroepen tot beste luchthaven van Europa, zo laat Schiphol trots weten. Het is voor de 27ste keer dat de luchthaven de prestigieuze Business Traveller Award in de wacht sleept.

“We zijn ontzettend trots dat Britse zakenreizigers ons opnieuw de beste luchthaven van Europa vinden,” zei Lotte Harbers, directeur airline marketing van Amsterdam Airport Schiphol, die de prijs in Londen in ontvangst nam.

Efficiënter
“Het maakt het extra bijzonder omdat we dit jaar 100 zijn geworden. Al 100 jaar pionieren we op Schiphol en nu nog, dag in dag uit zijn wij bezig om beter en efficiënter te worden. Dat de Britse zakenreiziger dit ook waardeert, doet ons veel goed”, aldus Harbers.

Transferpassagiers
Schiphol wijst op het grote belang van zakenreizigers uit het Verenigd Koninkrijk (VK) voor de luchthaven. “Wekelijks vertrekken meer dan achthonderd vluchten vanaf Schiphol naar 26 verschillende luchthavens in het VK. Het afgelopen jaar kwam 11 procent van alle transferpassagiers op Schiphol uit het VK.” Van het totale aantal passagiers op Schiphol is dat 15 procent.

De Britse lezers van het vakblad Business Traveller stemmen ieder jaar over wie de Business Traveller Awards wint.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button