OpmerkelijkVideo opmerkelijk

Douglas DC-3 op de Ringvaart – video

Vorige week dinsdag en woensdag werd de Douglas DC-3 ‘Doornroosje’ per boot van Schiphol naar het Aviodrome vervoerd. Schiphol TV heeft daar mooie beelden van gemaakt en deze verwerkt in de volgende video:

In augustus verkocht DDA Classic Airlines één van haar DC-3’s aan het luchtvaart-themapark Aviodrome te Lelystad.

Aan de grond
Door problemen met één van de motoren kon Doornroosje niet meer vliegen en staat het toestel sinds 2012 aan de grond. De financiële middelen van DDA Classic Airlines waren de laatste jaren onvoldoende om een motor te kunnen vervangen. Aviodrome was op zoek naar een vliegende publiekstrekker en toonde interesse in de PH-DDZ. Het doel is om de PH-DDZ weer vliegend te krijgen en waarschijnlijk ook voor te vliegen op vliegshows.

Transport
Omdat deze Dakota niet luchtwaardig is, vond het transport over de weg en het water plaats. Vanaf Schiphol ging het eerst per dieplader naar de Ringvaart, vervolgens over het water naar de haven van Lelystad. Het laatste stuk naar Lelystad Airport ging weer per dieplader. Sinds de aankomst is het toestel te zien in de T2-Hangar van Aviodrome. Hier wordt de komende maanden gewerkt aan het luchtwaardig maken van het vliegtuig.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button