fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

SkyTeam maakt miles claimen makkelijker

Sommige reizigers vergeten bij het boeken van tickets hun frequent flyer-nummer in te voeren. Daardoor krijgen zij niet automatisch de miles waar ze recht op hebben. SkyTeam maakt het nu makkelijker om die alsnog te ontvangen.

Voorheen leverde het een hoop gedoe op om die miles te ontvangen; zo moest er een speciaal formulier ingevuld worden, wat dan door een medewerker handmatig verwerkt moest worden. Dit kostte veel tijd en zorgde voor irritaties bij reizigers.

Om dat probleem op te lossen introduceert SkyTeam Retro-crediting. Passagiers hoeven voortaan alleen nog maar naar hun frequent flyer-account te gaan en hun vluchtgegevens in te voeren. Als zij recht hebben op miles, dan worden deze binnen enkele seconden overgemaakt.

Sommige SkyTeam-leden, waaronder KLM, hadden al zo’n systeem, maar nu moeten alle zeventien deze mogelijkheid bieden.

200 miljoen
“We bieden onze 200 miljoen frequent flyers een snelle en simpele manier om miles te claimen bij alle SkyTeam-maatschappijen”, zegt Michael Schutzbank, SkyTeam’s directeur klantenbinding, in een verklaring. “Dit kan net het verschil maken tussen een hogere of lagere status, of de mogelijkheid om een award ticket te boeken.”

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button