De Franse luchtvaartmaatschappij Air France serveert de komende drie maanden gerechten van door Michelin bekroonde chef-koks.
Longhaul
Passagiers die op een longhaul-vlucht first class of business class reizen, kunnen de aankomende drie maanden genieten van gerechten van topchefs Régis Marcon en Guy Martin. Daarbij gaat het om vluchten die vanaf Parijs vertrekken.
First class
Driesterrenchef Régis Marcon stelde het nieuwe menu samen voor first class-reizigers. Air France en Marcon willen aan de wereld laten zien wat de Franse keuken te bieden heeft. Daarom gebruikt de chef lokale Franse seizoensproducten.
De hoofdgerechten van Marcon:
In oktober:
Rundvleesstoofpot, morieljes en aardappelgratin;
Coquilles, gebraden kreeft en Julienne groenten.
In november:
John Dory-filet in een witte botersaus met verbena, cantharellen en spinazie;
Gestoofde kalfsschenkel;
Kip met zwarte morieljes.
In december:
Meerval en garnalen bouillabaisse-stijl;
Eendenpaté en croûte.
Business class
Gerechten die in de business class worden geserveerd, zijn van tweesterrenchef Guy Martin. Zijn gerechten zijn geïnspireerd door smaken van over de hele wereld.
Een selectie van de hoofdgerechten in business class:
– Cod, basmatirijst met kurkuma, gepureerde courgette met cashewnoten, kokossaus besprenkeld met Espelette-peper;
– Kalfsvlees chuck chop met gebakken bospaddenstoelen, artisjokpuree en biologische rode biet en zwartebessensaus;
– Gebakken garnalen, broccoli met gember, muskuspompoenpuree met schaaldieren en peterseliesaus;
– Orecchiette-pasta met inktvis en rucola, tomaat besprenkeld met koriander;
– Geroosterd parelhoenborst, wortel- en kardemompuree, biologische rode quinoa risotto en cranberry sap;
– Kalfsvleesstoofpotje besprenkeld met Maniguette-peper, penne met biologische maïs, groenten en baby-uien.