fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

IndiGo biedt ‘kindvrije zone’ aan boord

Kinderen aan boord worden niet door iedere reiziger gewaardeerd. Ze kunnen onrustig zijn en maken soms lawaai. De Indiase low-cost carrier IndiGo introduceert daarom’kindvrije zones’ in haar vliegtuigen. Dit melden diverse media.

De maatschappij verbiedt kinderen tot twaalf jaar om op een aantal rijen te gaan zitten. Deze ‘stiltezones’ zijn bestemd voor zakenreizigers die rustig willen werken.

De stiltezones worden ingesteld op de eerste vier rijen en op rij elf tot veertien. In diverse Indiase media is al kritiek geleverd op de plannen. In de Hindustan Times wordt het beleid als discriminerend omschreven.

IndiGo is niet de eerste maatschappij die het plan opvat om kinderen te scheiden van volwassenen. Sinds 2013 doet de Singaporese maatschappij Scoot dit al met de ‘ScootinSilence’-upgrade. Met deze upgrade worden passagiers verplaatst naar rijen waar geen kinderen zitten. Ook Air Asia X heeft kindvrije zones aan boord.

Op social media wordt de Indiase maatregel zowel positief als negatief ontvangen. Een twitteraar hoopt dat Amerikaanse maatschappijen het Indiase voorbeeld snel zullen volgen

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button