fbpx
ColumnColumn GoofNieuwsOpinie

Rocket BP! | Column Goof

De lunch gisteren was lekker en gezond, maar ook wat vèr. Eerst met de Jumbolino lekker hard remmen op London City, dan een stukkie subwayen bovengronds, dan een stukkie subwayen ondergronds, dan nog drie blokken wandelen, naar een typisch boutique-Hotel.

Daar werden we in een soort huiskamer bijgepraat over een samenwerking tussen vliegtuigbrandstofleverancier BP en vliegplan-inlever-app-leverancier Rocket Route.

De beide directeuren, Norbert Kamp en Kurt Lyall, die de presentatie samen deden, waren duidelijk vrienden. Daar waren ze zelf blijkbaar verbaasd over, want ze refereerden wel drie keer aan het feit dat BP al negentig jaar bestaat, en RR nog geen tien.

Waar het op neer komt: als u met uw Piper Malibu of uw Dassault Falcon 7X wilt tanken ver van huis, hoeft u geen portefeuille met 27 creditcards meer mee te nemen (of te geven!) maar kunt u via de nieuwe BP-RR-App van tevoren brandstof bestellen, en automatisch betalen. Oh ja, er is ook nog iets met de carbon-emission-administratie, maar dat begreep ik maar half, dus dat moet u zelf even navragen.

Veel handjes gegeven, en weer terug met de jumbolino. Laag over Londen. De bankgebouwen van de City lagen prachtig te balen van de Brexit, in het licht van de zakkende zon.

Goof Bakker

PS: als reclamemaker hou ik mij al veertig jaar lang aan de regel ‘Don’t mess with the logo’, maar die functie heb ik hier nu niet, dus heb ik een fijne, knalgroene BP-sticker geplakt op die reuze grappige Rocket Route Raket!

 

 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.
Back to top button