IncidentenMilitairOnderwerp

Swiss Air Force annuleert evenementen na ongelukken

De Zwitserse Air Force annuleert twee grote evenementen als gevolg van een reeks eerdere ongelukken, zo meldt het Federale Departement van Defensie aan IHS Janes 360.

Boven zeeniveau
Eind september besloot de luchtmacht de Axalp live-fire demonstration af te zeggen. Deze spectaculaire demonstratie wordt ieder jaar in oktober georganiseerd. De Swiss Air Force showt dan haar vliegtechnieken boven de Alpen op zo’n 2200 meter boven zeeniveau, alleen dit jaar dus niet.

Nu heeft de luchtmacht ook haar medewerking aan de Air & Space Days in Luzern afgezegd.

Incidenten
De evenementen zijn afgelast naar aanleiding van een aantal eerdere incidenten. De eerste vond in Nederland plaats. Een Northrop F-5E Tiger II van Patrouille Suisse stortte neer in het Friese plaatsje Bitgum, vlakbij de vliegbasis Leeuwarden. De Zwitserse piloten oefenden voor de Luchtmachtdagen.

Alpen
Het tweede incident op 29 augustus van dit jaar betrof een F/A- 18 C Hornet. De straaljager botste tegen een berg in de Alpen. Het gebied waar het vliegtuig neerkwam, was moeilijk bereikbaar.

Super Puma
En op 28 september kwamen twee Zwitserse piloten om het leven tijdens een crash met een Airbus Super Puma helikopter.

Tags

Saskia Roelofs-van Velsen

Redacteur. Saskia studeerde communicatie en is gefascineerd door de luchtvaart. Leest eerder luchtvaartbladen dan vrouwenglossy’s. Met haar longreadartikelen neemt Saskia de lezer mee de diepte in, bij diverse (luchtvaart) onderwerpen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button