FinancieelOnderwerpProfessionalVliegvelden

Chinezen nemen grootste luchthaven Albanië over

Een Chinese investeerder heeft de luchthaven van Tirana overgenomen. Het vliegveld in de Albanese hoofdstad is de enige luchthaven in het land waar internationale vluchten kunnen landen.

China Everbright Limited (CEL) heeft alle aandelen overgenomen van de drie huidige aandeelhouders. “We kijken er naar uit om verder te groeien door reizigers te geven wat ze nodig hebben en waar ze om vragen”, aldus Rolf Castro-Vasquez, CEO van Tirana Airport. “Met de support van CEL kan de luchthaven verder uitbreiden. We geloven ook dat de handel en het toerisme tussen de twee landen verder gepromoot worden”, zegt Chen Shuang, CEO van CEL.

De luchthaven van Tirana wordt gebruikt door Mistral Air, Blue Panorama Airlines en Adria Airways. In 2016 verwerkte het vliegveld 1,9 miljoen passagiers. Vanaf het zomerseizoen van 2017 vliegt ook Transavia naar de luchthaven. Rond die tijd moet een ander vliegveld, in Kukës ook opengaan voor internationale vluchten.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close