fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsOnderwerpenProfessional

Miljardenorder van Qatar: veertig nieuwe Boeings

Qatar Airways bestelt bij Boeing veertig nieuwe toestellen. Dit maakte Boeing vrijdagmiddag bekend.

De Qatarese maatschappij bestelt dertig nieuwe 787-9’s en tien 777-300ER’s bij de vliegtuigbouwer in Seattle. Daarnaast is ook een letter of intent getekend voor zestig exemplaren van de 737 Max 8. Persbureau Bloomberg maakte vorige week al gewag van de deal, waarmee 6,9 miljard dollar gemoeid is. Toen werd nog gesproken over dertig toestellen, maar dat zijn er meer.

Volgens Akbar al Baker, CEO van Qatar Airways, zorgt de deal met Boeing de komende decennia voor de benodigde groei bij de golfmaatschappij. “We zijn heel blij dat Qatar Airways niet alleen met onze toestellen blijft vliegen, maar ook vertrouwt op onze nieuwe technologie”, aldus Boeing-CEO Ray Conner. “Ons partnership met Qatar is gegroeid en is heel erg verbeterd.”

De maatschappij heeft op dit moment al dertig 787-8’s in dienst en vliegt met 34 triple sevens. De oudste Boeing 777’s in de vloot zijn uit 2007, de oudste Dreamliner is in 2011 afgeleverd.

Intentieverklaring
De intentieverklaring voor de 737 Max 8 is slecht nieuws voor Airbus. De europese vliegtuigbouwer staat er al langer slecht op in Doha. CEO Al Baker hintte er meermaals op om alternatieven te zoeken voor de A320neo, die niet aan de verwachtingen voldoet. Dat alternatief heeft hij met de 737 Max 8 nu gevonden.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button