fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

Boeing 777-200 in 2017 uit vloot Saudia

Saudia stopt met de inzet van de Boeing 777-200. Dit jaar verdwijnen de eerste vijf, in 2017 worden de overige 18 toestellen uit gefaseerd. De 200’s worden vervangen door Boeing 777-300’s en 787’s.

Saudia is bezig met een upgrade van de vloot. Dit jaar zijn er 29 nieuwe toestellen geleverd, in 2017 komen daar nog eens 30 toestellen bij, waarvan 22 widebody’s. “De vernieuwing van de vloot is onderdeel van het transformatieprogramma dat vorig jaar is gestart,” laat de maatschappij in een verklaring weten. “In 7 jaar tijd realiseren we het dubbele van wat de afgelopen 70 jaar hebben gedaan.”

In totaal staat een order uit van 113 toestellen. Dat is inclusief de order van 50 vliegtuigen die Saudia vorig jaar in Parijs plaatste.

De Saudische maatschappij wil in 2020 een vloot van 200 toestellen hebben waarmee dagelijks 1000 vluchten uitgevoerd moeten worden. Daarmee wil de maatschappij jaarlijks 45 miljoen passagiers vervoeren.

Verdwijnen
De vernieuwing van de vloot betekent dat een aantal type toestellen gaat verdwijnen. Zo is dit jaar al de Boeing 747-400 uit de vloot genomen en is gestart met het uitfaseren van de ERJ-170. Volgend jaar wordt naast de Boeing 777-200 ook begonnen met het uit de vloot nemen van de eerste generatie Airbus A320’s.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button