fbpx
OnderwerpenProfessionalVliegvelden

Britse regering beslist deze maand over uitbreiding Heathrow

De Britse regering neemt deze maand een beslissing over de uitbreiding van luchthaven Heathrow. Dit meldt persbureau Reuters.

Als Heathrow geen toestemming krijgt voor de bouw van een extra startbaan, dan zal Gatwick die krijgen, zo is de verwachting. Londen heeft dringend behoefte aan extra capaciteit voor de luchtvaart.

18 miljard
De kosten van een nieuwe baan op Heathrow worden geschat op 18 miljard pond, terwijl die bij Gatwick 7 miljard moet kosten. Toch gaat de voorkeur bij veel maatschappijen en zakenmensen uit naar expansie van Heathrow, aangezien dit de luchthaven is met veruit de meeste internationale connecties.

Brexit
Een besluit over de extra startbaan zou eigenlijk al in juli genomen worden door premier Cameron, maar die moest aftreden naar aanleiding van het Brexit-referendum. Bij zijn opvolger Theresa May ligt nu de verantwoordelijkheid. “Zij is niet het type dat aarzelt om moeilijke besluiten te nemen”, zegt voormalig transportminister Steve Norris over de kersverse Prime Minister.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button