OnderwerpProfessionalVliegvelden

Britse regering beslist deze maand over uitbreiding Heathrow

De Britse regering neemt deze maand een beslissing over de uitbreiding van luchthaven Heathrow. Dit meldt persbureau Reuters.

Als Heathrow geen toestemming krijgt voor de bouw van een extra startbaan, dan zal Gatwick die krijgen, zo is de verwachting. Londen heeft dringend behoefte aan extra capaciteit voor de luchtvaart.

18 miljard
De kosten van een nieuwe baan op Heathrow worden geschat op 18 miljard pond, terwijl die bij Gatwick 7 miljard moet kosten. Toch gaat de voorkeur bij veel maatschappijen en zakenmensen uit naar expansie van Heathrow, aangezien dit de luchthaven is met veruit de meeste internationale connecties.

Brexit
Een besluit over de extra startbaan zou eigenlijk al in juli genomen worden door premier Cameron, maar die moest aftreden naar aanleiding van het Brexit-referendum. Bij zijn opvolger Theresa May ligt nu de verantwoordelijkheid. “Zij is niet het type dat aarzelt om moeilijke besluiten te nemen”, zegt voormalig transportminister Steve Norris over de kersverse Prime Minister.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close