AirlinesFrequente reizigerOnderwerp

Norwegian wil naar Zuid-Amerika

De Noorse prijsvechter Norwegian wil naar Zuid-Amerika vliegen. CEO Bjorn Kjos zegt dit in een interview met persbureau Bloomberg.

Buenos Aires
Volgens de plannen start Norwegian met verbindingen tussen Buenos enerzijds en Londen Gatwick, Parijs en Oslo anderzijds. Het bedrijf kijkt ook naar de mogelijkheid van binnenlandse vluchten tussen Cordoba en de Argentijnse hoofdstad, en naar trans-Atlantische vluchten vanaf Santiago de Chile.

Toestemming
Of de plannen doorgaan, hangt ervan af of Norwegian de benodigde toestemming van overheden krijgt. Als dat gebeurt, dan kunnen de vluchten naar Buenos Aires binnen twaalf maanden van start gaan. Norwegian wil die gaan uitvoeren met Boeing 787 Dreamliners.

Juweel
De CEO van Norwegian denkt dat de nieuwe verbinding een belangrijke stimulans zal zijn voor het toerisme in Argentinië. Het land is een “”verborgen juweel”, zegt Kjos, met “het grootste potentieel dat ik ooit gezien heb”. “Maar om toeristen te trekken hebben je wel goedkopere vluchten nodig.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button