Opmerkelijk

China Airlines zet vogel op A350 – foto’s

China Airlines heeft een afbeelding van een vogel op de eerste Airbus A350 geplaatst. Het gaat om een zogeheten Mikadofazant, die een symbool is van Taiwan en ook alleen in dat land voorkomt.

De maatschappij wil uiteindelijk op alle veertien bestelde A350’s een Taiwanese vogel zetten. Zo is al bekend dat het tweede exemplaar een Taiwankitta op de romp krijgt.

Bovendien worden alle toestellen vernoemd naar de vogel die erop staat.

Vleugels
Voor het design van de A350 is gekeken naar de vleugels van echte vogels. China Airlines vindt dat een mooie reden om dit type vliegtuig in te zetten als promotor van ‘vogelspottersparadijs’ Taiwan.

A350
China Airlines nam eind september de eerste Airbus A350-900 in ontvangst. De maatschappij is de negende gebruiker van dit type toestel.

China Airlines rust de vliegtuigen uit met 306 zitplaatsen, waarvan 32 stoelen in de premium business class, 31 in premium economy en 243 in de economy class. De A350’s vervangen de oude A340-300’s en worden ingezet op routes naar Europa.

Schiphol
Schiphol krijgt in januari de Europese primeur; op 9 januari moet het eerste toestel vanuit Taipei landen. De tussenstop in Bangkok, die nu nog gemaakt wordt, vervalt vanaf december. Door direct vanaf Taipei te vliegen, verwacht China Airlines een groter marktaandeel te verwerven in Europa. Na Amsterdam worden in ieder geval ook Rome en Wenen bediend door de nieuwe Airbus.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button
Close
Close