fbpx
Frequente reizigersNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

Schiphol verwacht grote drukte in herfstvakantie

Tussen vrijdag 14 en zondag 30 oktober gaan veel Nederlanders op herfstvakantie. Schiphol verwacht daarom grote drukte in die periode.

Naar verwachting reizen er in de herfstvakantie circa 3 miljoen passagiers via de luchthaven; een stijging van ruim 12% ten opzichte van vorig jaar. Volgens Schiphol wordt vrijdag 14 oktober de drukste dag met in totaal 208.000 aankomende, vertrekkende en transfererende passagiers.

Advies
Vanwege de drukte adviseert de luchthaven vertrekkende passagiers om op tijd te zijn. “Houd daarbij de tijd aan die de luchtvaartmaatschappij aangeeft. Eérder dan die adviestijd naar de luchthaven komen heeft geen zin omdat de incheckbalies dan nog niet open zijn”, aldus Schiphol in een statement.

Daarnaast adviseert de Amsterdamse luchthaven reizigers om na het inchecken direct door te lopen naar de veiligheidscontrole. “Men kan dan voor het instappen nog een kopje koffie drinken of de laatste inkopen doen in een van de lounges.”

Favoriete bestemmingen
De drie populairste zonbestemmingen van deze herfstvakantie zijn Turkije (Antalya), Gran Canaria en Tenerife. Daarnaast winnen Lanzarote en Kaapverdië (Sal) aan populariteit. Het aantal reizigers naar deze twee bestemmingen is met meer dan 50% gestegen.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button