KLMOnderwerpProfessional

VNC spant kort geding aan tegen KLM Cityhopper

De Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) spant een kort geding aan tegen KLM Cityhopper (KLC). Maandag 24 oktober komt de zaak voor de rechter in Haarlem, zo meldt de vakbond.De VNC had de rechtbank gevraagd om het kort geding tijdig te behandelen, aangezien al in november de vakantie wordt toegewezen.

Zonder overleg
“Nu het bedrijf deze veranderde aanvraag/toekenningswijze weer zonder overleg toepast, hebben wij onze advocaat ingeschakeld en omdat KLC daarop niet inhoudelijk reageert, rest ons niets anders dan een kort geding te starten”, aldus de VNC in een verklaring.

Zomerverlof
De vakbond is boos omdat KLM Cityhopper het moeilijker maakt om drie weken zomerverlof aan te vragen:

“KLC geeft dit jaar wederom haar eigen draai aan onze cao betreffende het zomerverlof. Hierdoor kan ons cabinekorps slechts via een omweg drie weken aaneengesloten zomervakantie voor 2017 aanvragen en wordt de derde week pas zes weken van tevoren toe- of afgewezen”, aldus een VNC woordvoerder tegen Up. Volgens VNC kan KLM zo het personeel flexibeler inzetten. “In de drukke zomerperiode is er meer personeel beschikbaar en in de rustige winter juist minder. Er wordt minder rekening gehouden met de wensen van de werknemers terwijl dit niet zo afgesproken is in de CAO.”

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.