LiefhebberOnderwerp

Airbus stuurt A330 vol hulpgoederen naar Haïti

Airbus heeft gisteren een A330 testvliegtuig vol hulpgoederen naar Haïti gestuurd. De fabrikant wil daarmee de slachtoffers van orkaan Matthew helpen. Deze zorgde voor honderden doden en liet een spoor van vernieling achter in het arme land.

Bij de hulpgoederen zaten onder andere waterzuiveringsmiddelen, voorraden drinkwater en persoonlijke verzorgingsmiddelen. Daarnaast waren er Franse veiligheidsbeambten en hulpverleners aan boord, die gaan helpen bij de wederopbouw van Haïti.

Humanitaire vluchten
De vlucht is een project van de Airbus Foundation, de liefdadigheidsorganisatie van de fabrikant. De Foundation heeft in de afgelopen jaren al 48 humanitaire vluchten uitgevoerd naar rampgebieden.

Prioriteiten
“Hulp bieden aan de slachtoffers van orkaan Matthew is één van de hoogste prioriteiten van de Airbus Foundation. Het is vooral belangrijk om de slachtoffers aan toegang tot schoon drinkwater te helpen”, zei Fabrice Brégier, de CEO van Airbus, in een verklaring.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close