AirlinesOnderwerpProfessional

Eerste Amerikaanse maatschappij ontvangt A320neo

Spirit heeft gisteren als eerste Amerikaanse maatschappij de Airbus A320neo in ontvangst genomen. De lowcost-carrier heeft in totaal 55 van deze toestellen besteld.

“Dit technologische meesterwerk verbruikt minder kerosine en verlaagt onze operationele kosten”, zegt Ted Christie, Spirit’s financiële directeur. “Spirit is verheugd om de eerste maatschappij te zijn die deze innovatie naar de VS brengt.”

Spirit vliegt enkel met toestellen uit de A320-familie. Volgens fabrikant Airbus zorgen de 18 inch brede stoelen ervoor dat Spirit comfortabelere narrowbody-vliegtuigen heeft dan concurrenten die met de krappere Boeing 737 vliegen.

De A320neo is het 89ste toestel in de vloot.

Spirit
Spirit Airlines wordt vanwege het bedrijfsmodel wel ‘de Ryanair’ van de Verenigde Staten genoemd. De lowcost-maatschappij vliegt op tientallen bestemmingen in de VS, Centraal- en Zuid-Amerika.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close