fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpenVeiligheidVliegvelden

China verbiedt full body scanners om straling

Passagiers hoeven in China niet langer door full body scanners. Het ministerie van miliebescherming wil dat de scanners verdwijnen van de luchthavens en treinstations omdat ze teveel straling afgeven. Dit schrijft het Chinese Staatspersbureau Xinhua.

De maatregel komt nadat reizigers op de luchthaven van Chengdu geklaagd hadden over de hoeveelheid straling die de de apparaten afgeven. Het ministerie van milieubescherming heeft het provinciebestuur in Sichuan nu opgedragen om de apparaten te verwijderen van de luchthaven.

Geringe straling
De hoeveelheid straling die wordt afgegeven, is volgens de overheid gering. Maar omdat er in China veel mensen zijn en er veel gereisd wordt, is het niet wenselijk om de scanners in te zetten, schrijft Xinhua.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button