AirlinesFrequente reizigerNL nieuwsOnderwerpSchiphol Airport

Schiphol bouwt nieuwe vertrekhal voor Schengen

Schiphol bouwt een tijdelijke vertrekhal voor Schengenpassagiers. De luchthaven verwacht dat jaarlijks 2 miljoen passagiers gebruik zullen maken van de hal die tot 2019 dienst moet doen.

De nieuwe vertrekhal krijgt een oppervlakte van 3800 vierkante meter en wordt gebouwd op de bagagehal aan de Havenmeesterweg, ter hoogte van de B-pier. Door een gang staat de tijdelijke vertrekhal in verbinding met vertrekhal 1. Het nieuwe gebied wordt gebruikt door passagiers die reizen naar landen in het Schengengedeelte. In de hal komen onder andere ongeveer twintig incheckbalies, vijf securitylanes, sanitaire voorzieningen en zitplaatsen.

De locatie van de tijdelijke hal (c) Schiphol
De locatie van de tijdelijke hal (c) Schiphol

A-pier
De hal moet in de meivakantie van 2017 worden opgeleverd en blijft tot 2019 staan. Tegen die tijd moet de nieuwe A-pier zijn opgeleverd. Die pier wordt gebouwd op de plaats waar nu een vrachtgebouw van KLM-Cargo staat. In 2023 moet er ook een nieuwe A-terminal gebouwd zijn.

Drukte
Dat de luchthaven een extra hal bouwt, is niet vreemd. De afgelopen jaren is Schiphol hard gegroeid qua passagiers. In 2016 worden er 63 miljoen passagiers verwacht. Dit aantal stond eerst nog op zestig miljoen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button