fbpx
OnderwerpenProfessional

Sukhoi overweegt Superjet voor 120 passagiers

De Russische vliegtuigbouwer Sukhoi overweegt een stretch-versie van de Superjet aan te bieden. In dit toestel moeten 120 passagiers vervoerd worden, meldt Air Transport World

De SSJ100 biedt nu plaats voor 98 passagiers. Op een conferentie in Madrid zei Superjet-CEO Nazario Cauceglia dat het bedrijf een grotere versie onderzoekt. Daarbij worden 22 extra stoelen toegevoegd.

“We ontwerpen de romp opnieuw om hem langer te kunnen maken. De basis blijft zoveel mogelijk hetzelfde”, aldus Cauceglia. De vleugels worden wel groter. De bouwer wil het toestel in 2020 afleveren aan de eerste klanten.

Plannen om andere varianten van de Superjet aan te bieden, zijn er nog niet. “We blijven tussen de 90 en 120 stoelen”, stelt de CEO. Hiermee blijft het Russische toestel een concurrent voor gevestigde namen als Embraer en Bombardier

Inzet
Het vliegtuig wordt vooral ingezet binnen Rusland. Het Ierse CityJet is één van de weinige maatschappijen buiten Rusland die het toestel gekocht hebben.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button