fbpx
OnderwerpenProfessional

Sukhoi overweegt Superjet voor 120 passagiers

De Russische vliegtuigbouwer Sukhoi overweegt een stretch-versie van de Superjet aan te bieden. In dit toestel moeten 120 passagiers vervoerd worden, meldt Air Transport World

De SSJ100 biedt nu plaats voor 98 passagiers. Op een conferentie in Madrid zei Superjet-CEO Nazario Cauceglia dat het bedrijf een grotere versie onderzoekt. Daarbij worden 22 extra stoelen toegevoegd.

“We ontwerpen de romp opnieuw om hem langer te kunnen maken. De basis blijft zoveel mogelijk hetzelfde”, aldus Cauceglia. De vleugels worden wel groter. De bouwer wil het toestel in 2020 afleveren aan de eerste klanten.

Plannen om andere varianten van de Superjet aan te bieden, zijn er nog niet. “We blijven tussen de 90 en 120 stoelen”, stelt de CEO. Hiermee blijft het Russische toestel een concurrent voor gevestigde namen als Embraer en Bombardier

Inzet
Het vliegtuig wordt vooral ingezet binnen Rusland. Het Ierse CityJet is één van de weinige maatschappijen buiten Rusland die het toestel gekocht hebben.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button