fbpx
AirlinesBestellingenOnderwerpenProfessional

LOT bestelt tien nieuwe 737’s

De Poolse flagcarrier LOT Airways neemt in 2017 tien nieuwe 737’s af. De order bestaat uit zes 737 Max 8’s en vier 737-800NG’s. Daarnaast is er nog een optie om vijf 737 Max 8’s extra te leasen.

De 737 Max-8 wordt geleaset via Air Lease Corporation en moeten vanaf november 2017 de vloot van LOT versterken. De toestellen worden vanuit de Boeing-fabriek gelijk in Warschau afgeleverd. Bij de aankoop is een optie voor nog eens vijf toestellen opgenomen. In de toestellen is plaats voor 186 passagiers. In het keukengedeelte van het toestel staat onder andere een een convectie-oven waarin betere kwaliteit maaltijden uit geserveerd kunnen worden. Ook is er een professionele espresso machine aan boord.

Aanvullen
Naast de nieuwe Max neemt LOT ook vier 737-800NG’s af bij Boeing. De toestellen worden gebruikt om de vloot aan te vullen. “Het aanvullen van de vloot was de grootste uitdaging. Hoewel de 737 Max in een recordtijd geleverd kan worden, hebben we vliegtuigen nodig voor het komende zomerseizoen”, aldus LOT-CEO Rafał Milczarski. De 737’s worden in april 2017 geleverd, maar kunnen ook worden ingewisseld voor de 737 Max 8

De Poolse maatschappij heeft op dit moment een vloot van 43 toestellen. Het merendeel hiervan zijn Embraers.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button