LiefhebberNL nieuwsOnderwerpVliegvelden

Lelystad Airport wordt beter bereikbaar

De Rijksoverheid en de provincie Flevoland gaan de doorstroming op de A6 tussen Almere en Lelystad verbeteren. Dit gebeurt om de bereikbaarheid van Lelystad Airport te garanderen.

“Het is van groot economisch belang dat Lelystad Airport en Schiphol gaan fungeren als twin-hub voor vliegverkeer. We zorgen er voor dat Flevoland zich verder economisch kan ontwikkelen en de Randstad goed bereikbaar blijft”, aldus minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu.

Lelystad Airport moet uiteindelijk zes tot zeven miljoen passagiers van Schiphol overnemen. Om die van en naar het vliegveld te krijgen, komt er onder andere een extra afrit bij de A6. Ook wordt onderzocht of de snelweg tussen Almere en Lelystad verbreed kan worden van 2×2 naar 2×3 rijstroken.

leisure
De luchthaven moet in 2018 open gaan en richt zich vooral op low-cost carriers en leisure verkeer. Welke maatschappijen op Lelystad gaan vliegen, is nog niet duidelijk. De meeste maatschappijen die zich eerder uitspraken over de luchthaven, gaven aan juist niets te zien in de polderluchthaven en op Schiphol te willen blijven.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close