AtheneTravelspecial

Athenaeum Intercontinental Athens

Classic, aristocratic, contemporary, modern. Zo noemt het hotel zichzelf. Het Athenaeum InterContinental ligt tegen het oude centrum van Athene aan en midden tussen diverse bezienswaardigheden.

Het is echt een zakenhotel, vijf sterren, van alle gemakken voorzien en diverse vergaderen- en eventruimtes. Het hotel is het grootste in Athene met 553 kamers, diverse horecagelegenheden waarvan één op het dak van de tiende etage, met mooi uitzicht over de stad en op de Akropolis. De conference room kan 2.000 gasten herbergen en is ook daarmee de grootste van Athene. Door het hele hotel hangen 350 kunstwerken, veelal van lokale kunstenaars. De eigenaar is een kunstverzamelaar.

Luxe
Uiteraard is er een zwembad met bar, een gym en winkels. Met een gratis lidmaatschap hebben gasten gratis wifi door het hele hotel. Voor alle leden is er elke ochtend een gratis (engelstalige) krant die klaarhangt aan de deurknop.

©Intercontinental
©Intercontinental

Vervoer
Ideaal is de eveneens gratis shuttlebus naar het oude centrum. In iets meer dan tien minuten wordt de gast afgezet op het centrale Syntagma plein. Vanaf daar zijn diverse bezienswaardigheden te bezichtigen op loopafstand. De metro is vlakbij het hotel en er stoppen diverse bussen en trams. Andere kant op is de haven en het gloednieuwe Stavros Niarchos Foundation Cultural Center (SNFCC). Met de taxi te bereiken voor enkele euro’s, maar ook met de tram en bus. De diverse vervoersfaciliteiten maakt het hotel centraal gelegen, wellicht zelfs beter dan een hotel in het oude centrum.

Vermaak
Op loopafstand is het nieuwe hippe wijkje Koukaki. Hier is veel Griekse gezelligheid en heerlijk eten en drinken tegen schappelijke prijzen. De meeste inwoners van de stad spreken prima Engels, en ook menukaarten zijn in het Engels te krijgen. Iets bestellen is dus een moeite van niks. Om de hoek van het hotel is het nieuwe Onassis Cultural Centre gevestigd met op de achtste etage het moderne Hytra restaurant & bar.

Alles aanwezig
In het hotel is alles aanwezig waar de gast maar zin in heeft. Van cocktails op het dakterras, tot espresso in de koffiebar. Het zwembad is de hele dag open en voor de verwennerij kent het hotel een uitgebreide spa, waar ook diverse massages worden aangeboden. Er zijn warmtestoelen, een sauna, Turks stoombad en meer. Het personeel serveert kruidenthee en uiteraard krijg je een badjas, slippers etcetera.

©Intercontinental
©Intercontinental
©Intercontinental
©Intercontinental

Het ontbijt is zeer uitgebreid en goed verzorgd. Er is voor ieder wat wils. Van brood tot fruit; van diverse ei-producten tot de lekkerste toetjes en alles wat er tussenin zit. Een ontbijt zoals dat in een vijfsterrenhotels hoort.

intercontinental_athenaeum_athens5

Kamers
De kamers zijn met 35 vierkante meter het ruimst van Athene. De goedkoopste kamers (Superior Room) zijn uitgerust met een zitje (bank plus stoel), houten accenten op de muur, een groot bed, bureau, kunst en veel meer. De meeste kamers hebben uitzicht over de stad en op de Akropolis. De kamers die dat niet hebben kijken uit over de zee.

intercontinental_athenaeum_athens2

intercontinental_athenaeum_athens1

©Intercontinental
©Intercontinental

intercontinental_athenaeum_athens4

Vliegcrews
De luchtvaartmaatschappijen zijn een major segment voor het hotel, vertelt een woordvoerder aan Up in the Sky. Onder andere de crews van KLM, Emirates en British Airways verblijven in dit hotel tijdens hun stop-obers.

Deze content is samen met Athenaeum InterContinental Athens ontwikkeld.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button