fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenProfessional

Australië houdt Thai A350 tegen

De Australische luchtvaartautoriteiten hebben het feestje van Thai Airways verpest. De maatschappij zou hun nieuwe Airbus A350 XWB inzetten op de route naar Melbourne, maar Australië heeft nog geen toestemming gegeven.

Volgens de Bangkok Post zouden de Australische luchtvaartautoriteiten geen toestemming hebben gegeven, omdat ze het toestel ‘niet kennen.’ Met name over zaken als vliegwaardigheid zou te weinig informatie zijn. Daarom heeft Thai nog geen toestemming gekregen.

“We staan versteld en hebben geen idee waarom het zo lang duurt voordat ze onze aanvraag behandelen en accepteren,” zegt een medewerker van Thai. De 60-dagen regeling, waarin er gereageerd moet worden op een aanvraag, is inmiddels verstreken.

Het uitstel is opmerkelijk, want enkele concurrenten van Thai vliegen al met de A350 naar Australië.

Airbus A350 XWB
De Airbus A350 XWB vliegt sinds 2015 en is toen ook goedgekeurd door de Europese Aviation Safety Agency. Ook de Amerikanen hebben certificaten afgeleverd. Vandaag vliegen er 42 toestellen en liggen er orders voor 810 toestellen.

Omdat het toestel Australië niet in mag, zal Thai de A350 nu gaan inzetten op Europese routes naar Londen, Parijs en Berlijn. Totdat het toestel Australië in mag, blijft Thai een Boeing 777 inzetten op hun route naar Melbourne.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button