AtheneFlight ReportReviewTravelspecial

Flight Review: Aegean Air A320

Aegean Air A320 Amsterdam – Athene v.v.
Categorie: economy, full service, medium-haul
Beoordeling*: Waardering_Recensie_Sterren_4,5Up in the Sky vloog begin oktober 2016 in een A320 van Amsterdam naar Athene en terug op uitnodiging van Discover Greece en Aegean Air. Aegean is een regionale maatschappij met 78 bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten en Noord Afrika. Daarnaast vliegt dochter Olympic Air op binnenlandse bestemmingen. De belangrijkste hub is Athene. Aegean Air vliegt dagelijks tussen Amsterdam en Athene ook in de zomer twee keer per week tussen Heraklion (Kreta) en Amsterdam.

Stoel
Zoals gewoonlijk kennen de A320family toestellen een 3-3 opstelling met een stoelbreedte van 18 inch, wat breder dan de 737 waar concurrent KLM mee vliegt. De pitch van 30 inch is prima voor een medium-haul vlucht. De Recaro slimlinestoelen zitten prima. In het ene toestel kan de rugleuning wat naar achter in het andere vliegtuig niet. Wij zaten op rij 8, een doorsnee rij.

stoel_recaro_slimline_aegean_a320

cabine_aegean_a320_stewardess_cockpit

aegean_a320_beenruimte

Business
De business class heeft dezelfde stoelen. Het aantal rijen wordt per vlucht ingesteld door het gordijntje te verplaatsen. De middenstoel blijft vrij in business class.

Inflight
Waar andere maatschappijen maaltijden afschaffen of beperken tot een snackje probeert Aegean zich er juist mee te onderscheiden. Op alle vluchten is een volledige maaltijd voor iedereen beschikbaar. De maaltijden waren prima en zeker voldoende. Er is drank naar keuze, zwak-alcoholische dranken behoren ook tot de mogelijkheden. Na de eetronde komt het personeel nog tweemaal langs voor een drankje.
Er is geen personal entertainment system, wel zijn er uitklapbare schermpjes waar reclame voor bestemmingen langskomt. Kussens zijn op verzoek te krijgen. Aegean heeft vriendelijk personeel.

aegean_economy_maaltijd_warm

aegean_economy_maaltijd_warm2

Ontbijt
Ontbijt

Conclusie
Zes jaar op rij heeft Aegean de Skytrax award voor best regional airline gewonnen en dat is niet onterecht. Het is één van de beste medium-haul economyclass producten dat er te krijgen is. De vluchttijden zijn wat minder gunstig daarom niet de volle vijf sterren. In een tijd dat prijsvechters de overhand hebben en ‘full service’ carriers met man en macht proberen te bezuinigen op het economyclass product, laten de Grieken zien dat het ook anders kan.

aegean_a320_schiphol

cabine_aegean_a320

*Sterren worden uitgedeeld door de maatschappijen te vergelijken binnen de eigen categorie. Een business class vlucht kan dus net zoveel sterren hebben als een LCC-vlucht.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.