AirlinesIncidentenOnderwerp

Galaxy Note 7 bijna overal verboden

Samsungs Galaxy Note 7 smartphone is inmiddels op bijna alle vluchten verboden.

VS
Maatschappijen die in of naar de VS vliegen zijn verplicht de smartphone te verbannen van vluchten. Dat maakte de FAA en het Department of Transport bekend. De regel ging zaterdag in. De telefoon mag in het geheel niet aan boord, ook niet als het toestel uitgeschakeld is. In de cabine, maar ook als check-in bagage is het apparaat verboden. In vrachtvliegtuigen mag de Samsung evenmin vervoerd worden. Mensen die zich niet aan het verbod houden kunnen strafrechtelijk vervolgd worden.

KLM
Veel maatschappijen vliegen op de Verenigde Staten. Zij kiezen ervoor om de telefoon in het geheel te verbieden aan boord. Zo ook KLM: “KLM volgt de regels van de FAA, dus ook bij KLM mag Galaxy Note 7 niet meer in het vliegtuig worden meegenomen. Dit geldt zowel voor handbagage als voor koffers in het ruim.” De maatschappij verwacht overigens weinig overlast aangezien de telefoon niet in Nederland is verkocht. ‘Buitenlandse’ Note 7’s zijn inmiddels grotendeels teruggeroepen.

Ook maatschappijen die niet op de VS vliegen, zoals prijsvechters Jetstar en AirAsia, verbieden de toestellen aan boord.

Note 7
Samsung riep eind september de Note 7 in een aantal landen terug omdat de batterij mogelijk in brand kon vliegen. Ook de vervanger kende problemen, er vloog er één in brand in een Southwest toestel. Samsung heeft het toestel uit het assortiment genomen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close