fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

‘VLM wil vanaf Oostende naar China vliegen’

De nieuwe eigenaren van VLM willen vanaf Oostende vluchten naar China starten, zo meldt het Vlaamse weekblad Knack. Daarvoor wil het bedrijf grotere toestellen aanschaffen.

Oostende
“Vluchten vanuit secundaire Chinese steden naar Oostende, met grote vliegtuigen voor intercontinentale vluchten. En van daaruit aansluitende regionale vluchten naar andere Europese steden, met de vloot Fokker 50-toestellen van VLM Airlines. Dat lijkt het scenario voor de koper van VLM Airlines”, zo schrijft Knack.

Met secundaire steden worden de plaatsen bedoeld die net iets kleiner zijn dan megasteden als Beijing en Sjanghai. Ondanks dat die plaatsen miljoenen inwoners hebben, zijn zij vaak slecht verbonden met Europa. VLM ziet volgens Knack een groot potentieel, met name bij de steeds rijker wordende middenklasse. Een groot deel daarvan beschikt inmiddels over voldoende geld om op vakantie buiten China te gaan.

Nieuwe eigenaren VLM
De Vlaamse Luchttransportmaatschappij, zoals VLM voluit heet, vroeg eerder dit jaar een faillissement aan. Vorige maand nam het Nederlandse SHS Aviation de maatschappij over, naar verluidt met hulp van Chinese investeerders.

De maatschappij beschikt momenteel over een vloot van zes operationeel inzetbare Fokker 50’s.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button