fbpx
OnderwerpenProfessionalSchiphol Airport

Financieel directeur Schiphol stapt op

CFO Els de Groot heeft aangekondigd Schiphol te gaan verlaten. Ze vertrekt in het voorjaar van 2017, na voltooiing van de financiële afsluiting van 2016.

De Groot kondigt haar vertrek nu al aan, zodat Schiphol tijdig op zoek kan naar een opvolger en er genoeg ruimte is voor voor een goede overdracht.

Persoonlijk besluit
“Sinds 1 mei 2012 ben ik CFO en lid van de Raad van Bestuur van Royal Schiphol Group. Ik heb persoonlijk het besluit genomen om weg te gaan bij Schiphol. Het was een moeilijke afweging omdat Schiphol een prachtige organisatie is met geweldige collega’s, maar ik ben na vijf jaar toe aan een nieuwe uitdaging”, aldus de Groot over haar besluit.

Belangrijke bijdrage
CEO Jos Nijhuis betreurt het vertrek van zijn CFO: “Graag had ik Els langer aan ons directieteam en onze organisatie verbonden, maar ik respecteer haar keuze. Els heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan een toekomstgerichtere en transparantere organisatie.”

Nijhuis vervolgt: “Ze is altijd scherp en precies op de inhoud en rustig en doordacht in haar stijl. Op die manier heeft ze vele dossiers op het gebied van finance, asset- en projectmanagement, inkoop, ICT en risk management op een hoger plan getild. Ik vind het jammer dat zo’n prettige en bekwame collega Schiphol gaat verlaten, maar wens haar persoonlijk en zakelijk veel moois toe voor de toekomst”

De huidige directie van Schiphol, met uiterst links Jos Nijhuis en als tweede van rechts Els de Groot.
De huidige directie van Schiphol, met uiterst links Jos Nijhuis en als tweede van rechts Els de Groot.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button