fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenProfessional

Ondernemingsraad fluit directie KLM terug

De ondernemingsraad (or) van KLM wil dat de maatschappij het besluit over de cabinebezetting terugdraait. Dat blijkt uit een vertrouwelijke brief van de or aan KLM-ceo Pieter Elbers, in handen van Up in the Sky.

De or is net op tijd met haar appèl, dit moet uiterlijk één maand nadat de mededeling is gedaan. KLM kondigde op 19 september aan met ingang van het winterseizoen met een steward(ess) minder te vliegen op 40 procent van de intercontinentale vluchten.

Nietig
De or stelt dat KLM dit besluit ter instemming voor had moeten leggen, op basis van de wet op de ondernemingsraden. Dat is niet gedaan. “Nu dat niet is gebeurd, zien wij ons genoodzaakt […] een beroep te doen op de nietigheid van dit besluit. Dat beroep doen wij middels deze brief,” aldus de voorzitter van de or, Jan Willem van Dijk.

Ongedaan maken
“Wij verzoeken u om het besluit in te trekken en de gevolgen daarvan ongedaan te maken,” besluit Van Dijk. KLM besloot tot de maatregel een cabinemedewerker minder in te zetten op bepaalde langeafstandsvluchten, nadat gesprekken met de bonden over een nieuwe cao spaakliepen. Een conflict over de pensioenen lag daaraan ten grondslag.

Reactie
KLM heeft de brief vanmiddag ontvangen. “We zullen die bestuderen en komen dan met een reactie”, aldus een woordvoerster van de maatschappij.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button