AirlinesOnderwerpProfessional

United: trans-Atlantische markt is verzadigd

United denkt dat de trans-Atlantische markt verzadigd is en verwacht daardoor minder eraan te verdienen. Dit zei president Scott Kirby in een conference call met analisten, zo meldt persbureau Reuters.

Factoren
Zowel de ME3 (Qatar, Emirates en Etihad) als Norwegian breiden het aantal trans-Atlantische vluchten flink uit. De Noorse prijsvechter ziet de capaciteit dit jaar met 44 procent groeien.

Daarnaast leiden de terroristische aanslagen in Brussel en Parijs ertoe dat veel Amerikaanse toeristen Europa liever vermijden.

Deze factoren zorgen er volgens United voor dat de trans-Atlantische markt verzadigd is. Het aantal stoelen groeit harder dan de vraag, en dus dalen de prijzen. Dat zet de winstgevendheid onder druk.

Minder verdienen
Kirby verwacht dat United in het vierde kwartaal tussen de 7,5 en 10,5 procent minder zal verdienen per trans-Atlantische passagier. Ook over de vooruitzichten voor 2017 is hij niet erg optimistisch.

United zet bijna twintig procent van haar capaciteit in op trans-Atlantische routes. In totaal gaat het om meer dan 22.000 vluchten per jaar.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close