fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

Cabinepersoneel Eurowings dreigt 14 dagen met staking

Het cabinepersoneel van Eurowings legt opnieuw het werk neer. Vanaf maandag 24 oktober kan het personeel twee weken lang onaangekondigd staken, liet vakbond UFO donderdag weten.

De vakbond ligt al tijden met Lufthansa overhoop over de arbeidsvoorwaarden van het cabinepersoneel bij Eurowings. Vorige week liepen onderhandelingen tussen beide partijen op niets uit.
Volgens de vakbond laat Eurowings hen geen andere keus dan opnieuw te staken.

Ontwikkelingen
Ufo wil dat het cabinepersoneel van Eurowings beschermd wordt tegen de onzekerheid op de Duitse luchtvaartmarkt. Lufthansa krijgt volgend jaar veertig vliegtuigen van Air Berlin erbij, terwijl Air Berlin zelf mogelijk fuseert met Tuifly tot een nieuwe maatschappij. Ufo vindt dat met die ontwikkelingen rekening gehouden moet worden. Volgens de vakbond werd vorige week duidelijk dat Eurowings “niet verder kijkt dan zichzelf en alleen focust op de economische situatie van de eigen airline.” Dat was reden om de gesprekken op te zeggen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button