AirlinesLiefhebberNL nieuwsOnderwerpSchiphol Airport

Schiphol Oostbaan weer open na onderhoud

De Oostbaan op Schiphol is weer open na groot onderhoud. De baan was sinds 5 september dicht voor al het vliegverkeer.

De baan wordt normaal gesproken vooral gebruikt door general aviation. Die vliegtuigen moesten tijdelijk gebruik maken van andere banen tussen het grotere vliegverkeer. Bij het onderhoud zijn de baanverlichting en bebording geïnspecteerd. Ook is de hemelwaterafvoer en het elektriciteitsnetwerk nagekeken.

Onderhoud
De Oostbaan was de laatste van alle landingsbanen die dit jaar onderhouden werd. Volgend jaar zijn alle banen afwisselend weer een week dicht voor onderhoud. Wanneer welke baan onderhouden wordt, is nu nog niet duidelijk.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button