fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

Emirates overweegt meer betaalde services

Emirates laat passagiers sinds begin oktober betalen voor het selecteren van hun stoel. De maatschappij onderzoekt welke services nog meer betaald kunnen worden en bekijkt ook of een premium economy class zinvol is, meldt Bloomberg.

Sinds begin oktober betalen reizigers als ze hun stoel eerder willen selecteren dan 48 uur voor vertrek. Dat bevalt blijkbaar goed, Emirates kijkt welke diensten nog meer betaald kunnen worden. “We kijken naar waar de klant voor wil betalen, maar belangrijker os dat we waarde toevoegen”, stelt CEO Tim Clark tegenover Bloomberg. Aan welke services Emirates denkt, wilde Clark niet uit de doeken doen.

Premium economy
De overweging voor een premium economy class komt met name door de teruglopende olie-inkomsten. Hierdoor hebben reizigers die bij Emirates business class zouden reizen, minder geld te besteden. Met premium economy wil Emirates hen toch aan boord krijgen. Dit geluid is niet nieuw. In juni liet Clark al weten de optie te onderzoeken.

Reizigers in het premiumsegment zijn vaak goed voor een groot deel van de omzet op een vlucht. Steeds meer bedrijven proberen op reiskosten besparen, waardoor de prijzen in business en first class onder druk staan. Premium economy is hierdoor voor veel reizigers een mooi compromis tussen lagere kosten en niet te veel verlies aan comfort.

 

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button