fbpx
NL NieuwsOnderwerpenProfessional

Leeg regeringstoestel naar Australië

Begin november brengen koning Willem-Alexander en koningin Máxima een staatsbezoek aan Australië. In het land worden ze vervoerd met het eigen regeringsvliegtuig. Dat toestel wordt apart leeg overgevlogen, meldt RTL Nieuws vandaag.

Lijnvlucht
De koning en koningin gaan zelf met een lijnvlucht naar Down Under. De Fokker 70 wordt vooraf ingevlogen en vervoert het koningspaar op de vluchten tijdens de trip. De Rijksvoorlichtingsdienst laat aan RTL weten dat het te duur zou zijn om in Australië een vliegtuig te huren. Daarom wordt de Fokker 70 gebruikt.

Tankstops
Tijdens de ferryvlucht moet de KBX meerdere tankstops maken. Het toestel kan maximaal 3000 kilometer overbruggen op één tank kerosine. Het koningspaar vliegt zelf overigens ook niet rechtstreeks naar Australië: alle verbindingen vanuit Europa lopen via het Midden-Oosten of Zuidoost-Azië.

Een aantal Tweede Kamerleden is niet te spreken over de kosten voor de ferryvlucht. Volgens RTL bedragen die zo’n 2,5 ton.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button