fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

‘Eerste Thaise maatschappijen van zwarte lijst’

De eerste drie Thaise maatschappijen worden van de ICAO zwarte lijst gehaald. Dat zegt Chula Sukmanop, hoofd van de Thaise luchtvaartautoriteit tegen de Bangkok Post.

De drie maatschappijen zijn Thai Airways, Bangkok Airways en Thai AirAsia. Chula verwacht dat het positieve oordeel in januari of februari komend jaar zal vallen. Tot het einde van de maand worden inspecties van de documenten uitgevoerd daarna zijn de vliegtuigen aan de beurt. Het gehele proces duurt ongeveer vijf maanden.

Andere maatschappijen
In eerste instantie zouden acht maatschappijen herkeurd worden, maar dit werden er dus drie. Vanaf maart worden de vijf andere geïnspecteerd. De nieuwe tijdsplanning voor herkeuring van alle 25 Thaise maatschappijen is dat dit in september afgerond is.

Versnellen
Thailand probeert het proces te versnellen door ICAO inspecteurs zelf uit te nodigen om zo weer van de negatieve ICAO status af te komen. Thailand heeft te weinig inspecteurs om de benodigde papieren voor Air Operator Certificates (AOC) uit te geven en te controleren. Er is samen met ICAO een oplossing gevonden. De VN-organisatie gaat een deel van de AOC-controles uitvoeren. Als er geen problemen worden gevonden wordt dit aan de Thaise autoriteiten doorgegeven zodat zij dan de Air Operator Certificate uit kunnen geven.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button