fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

Vaker asociaal gedrag aan boord van Nederlandse vluchten

Asociale passagiers veroorzaken steeds meer overlast, zo meldt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Vaak zijn tabak en alcohol in het spel.

De ILT kreeg in de eerste drie kwartalen 723 meldingen binnen. In 2015 waren er pas zoveel aan het eind van het jaar.

De oorzaken van de overlast zijn roken (38%), asociaal gedrag in het algemeen (35 procent) en drankmisbruik (27 procent).

Schuld van prijsvechters
De Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) zegt tegen het AD dat het aantal asociale passagiers toeneemt door lagere prijzen voor vliegtickets. De komst van prijsvechters zorgt voor “een bredere weerspiegeling van de maatschappij aan boord”.

De vakbond wil dat de drankoverlast wordt aangepakt in samenwerking met de horeca op luchthavens. Londen Gatwick zou met die methode erg succesvol zijn.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button