fbpx
OnderwerpenProfessional

Ministerie van I&M laat ambtenaren op biobrandstof vliegen bij KLM

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M) is vandaag toegetreden tot het KLM Corporate BioFuel Programma. Op de Nationale Klimaattop in Rotterdam maakte staatssecretaris Sharon Dijksma dit bekend. Door deelname aan het programma laat I&M haar ambtenaren gedeeltelijk met bio-kerosine vliegen.

Het ministerie wil door de deelname aan het programma de CO2-emissies van haar vliegreizen met ongeveer 50% verminderen.

Een signaal
“We zijn verheugd dat de Rijksoverheid toetreedt tot het KLM Corporate BioFuel Programma. Wij hopen dat de deelname van het ministerie aan dit programma het signaal afgeeft aan andere partijen dat het gebruik van biobrandstof daadwerkelijk bijdraagt aan de verduurzaming van luchtvaart. Dit helpt hopelijk ook om in Nederland de productie van biobrandstof voor de luchtvaart van de grond te krijgen”, zegt Pieter Elbers, de CEO van KLM.

Het programma
Het KLM Corporate BioFuel Programma stelt bedrijven in staat om een deel van hun vliegreizen te laten uitvoeren met biobrandstof. Deelnemers betalen een toeslag die het verschil in prijs tussen biobrandstof en traditionele kerosine overbrugt. Deze toeslag wordt gebruikt voor de aankoop van het duurzame goedje.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button