fbpx
AirlinesBestellingenOnderwerpenProfessional

Swiss bestelt een Boeing 777

Swiss heeft haar tiende Boeing 777-300ER besteld. Op basis van brochureprijzen is de koop 339 miljoen dollar waard, maar het is gebruikelijk dat maatschappijen flinke kortingen krijgen.

Swiss bestelde eerder al negen triple sevens, waarvan er zes dit jaar in ontvangst zijn genomen. De toestellen vervangen de Airbus A340’s.

“De 777-300ER zal de komende jaren de basis van onze intercontinentale vloot vormen”, zegt Peter Wojahn, de technisch directeur van de maatschappij. Hij roemt het vliegtuig om zijn efficiëntie.

Specificaties
De Boeing 777’s van Swiss bieden plaats aan 340 passagiers in een drieklassenindeling. Daarvan kunnen er 8 in first class, 62 in business class en de rest in economy.

Opsteker
Voor de Amerikaanse vliegtuigfabrikant is de order een kleine opsteker. Boeing heeft moeite om de orderboeken van de huidige 777 te vullen totdat zijn opvolger verschijnt. Onlangs werd daarom al besloten om de productie te verlagen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button