fbpx
OnderwerpenProfessional

Tweede Kamer debatteert vanavond over toekomst KLM

De Tweede Kamer debatteert vanavond over de situatie rond Air France-KLM. Dit gebeurt op verzoek van PVV-Kamerlid Dion Graus.

Graus maakt zich zorgen over de toekomst van KLM. Er zijn recent berichten in de media verschenen dat de maatschappij een deel van haar zelfstandigheid verliest.

Zo zou Jean-Marc Janaillac, de topman van AF-KLM, plaats willen nemen in de Raad van Commissarissen van KLM, zodat hij de Nederlandse maatschappij beter kan controleren.

De pas aangetreden Janaillac presenteert begin zijn november zijn visie voor het fusiebedrijf. Dan moet er meer duidelijk worden over de toekomst van KLM.

Pilotenvakbond
VNV geeft op Twitter aan niet erg blij te zijn met het debat. De pilotenvakbond zegt de inzet van de Tweede Kamer te waarderen, maar vreest ook voor de gevolgen. “Al het tumult kan meer kapotmaken dan oplossen in relatie Air France-KLM.”

Vraag
Het is bovendien maar de vraag of de Tweede Kamer wel iets in de melk te brokkelen heeft. Uit een analyse van Up in the Sky blijkt dat Parijs kan doen met KLM wat het wil. “Juridisch gezien heeft zowel de politiek als KLM weinig poten om op te staan”, zo is daarin te lezen.

21.00 uur
Het debat vindt om 21.00 vanavond plaats en is live te volgen op onder andere tweedekamer.nl en NPO Politiek.

Interview
Bekijk hieronder een interview met Dion Graus, waarin hij uitgebreid vertelt over zijn zorgen:

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button