AirlinesOnderwerpOpmerkelijk

Argentijnse man reist vier jaar gratis de wereld over

Een Argentijnse man heeft het voor elkaar gekregen om vier jaar ‘gratis’ de wereld rond te vliegen. Dit deed hij met gestolen creditcards, en daarom moet hij nu voor de rechter verschijnen, zo meldt Fusion.

Rechtszaak
Van 2008 tot 2012 boekte de 49-jarige Martin Fumarola, software-ontwikkelaar van beroep, op illegale wijze 36 tickets bij Aerolineas Argentinas, soms met aansluitende vluchten van Lufthansa en Air Canada. De Argentijnse luchtvaartmaatschappij kreeg hem uiteindelijk in de gaten en spant nu een rechtszaak aan. Hij wordt beschuldigd van fraude.

Gestolen creditcard
Voor iedere boeking gebruikte de fraudeur een gestolen creditcard en ander adres maar wel zijn eigen naam. Hij kocht de vliegtickets altijd ’s avonds laat in het weekend omdat er dan niet door Aerolineas gecontroleerd werd. Ook zorgde hij ervoor dat hij na aankoop de volgende dag meteen kon vertrekken, zodat de creditcardhouders niet meer de kans kregen om aangifte te doen. Zijn plannen zaten zo goed in elkaar dat Aerolineas hem zelfs een frequent flyer Platinum card gaf vanwege zijn ‘loyaliteit’.

Gevangenisstraf
Zijn acties kunnen hem wel eens duur komen te staan. Er hangt hem een gevangenisstraf van zes jaar boven het hoofd, mocht hij schuldig bevonden worden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Saskia Roelofs-van Velsen

Redacteur. Saskia studeerde communicatie en is gefascineerd door de luchtvaart. Leest eerder luchtvaartbladen dan vrouwenglossy’s. Met haar longreadartikelen neemt Saskia de lezer mee de diepte in, bij diverse (luchtvaart) onderwerpen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/