FinancieelOnderwerpProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Hogere winst voor Boeing ondanks dalende omzet

Boeing heeft in het derde kwartaal van 2016 meer winst geboekt dan een jaar eerder. De vliegtuigbouwer zag de winst stijgen door enkele belastingmeevallers.

De omzet daalde naar 23,9 miljard dollar, dat is acht procent minder dan vorig jaar. De bouwer leverde over de eerste negen maanden van 2016 minder toestellen af dan in 2015. Volgens CEO Dennis Muilenburg was het derde kwartaal een ‘solide’ periode. “We hebben belangrijke orders binnengehaald waarmee we onze orderportefeuille verstevigen. We blijven op koers voor onze einddoelen van dit jaar”, stelde Muilenburg. Die doelen zijn bescheidener dan vorig jaar. Toen werd een recordaantal van 966 vliegtuigen afgeleverd. Dat gaat dit jaar niet lukken.

777
Voor het einde van het jaar besluit de vliegtuigbouwer hoeveel 777’s er de komende jaren geproduceerd moeten worden. De ‘production rate’ is al meerdere keren teruggeschroefd. Volgens de Seattle Times gaat de productie mogelijk nog verder naar beneden.

Een jaarlijkse productie van 42 toestellen is daarbij het ‘worst-case scenario’, schrijft de krant. Op dit moment worden er jaarlijks 100 777’s geproduceerd. CEO Muilenburg hoopt nog steeds op extra orders voor het toestel.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button