fbpx
AirlinesFinancieelOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Republic Airways neemt CS300 later af

De Amerikaanse maatschappij Republic Airways neemt de bestelde CS300’s later af bij Bombardier. Dit zijn de maatschappij en de bouwer overeengekomen.

Republic zit al langere tijd in financieel zwaar weer en heeft veertig CS300’s besteld bij Bombardier. Door de toestellen later af te nemen, krijgt Republic de kans om uit een faillissement te komen.

In een brief aan een New Yorkse rechter geeft de maatschappij aan dat er al geen aanbetalingen meer lopen voor de CS300’s. Oorspronkelijk zouden de toestellen vanaf begin 2015 geleverd worden. Door problemen bij Bombardier en door de financiële zorgen bij de maatschappij ging dat niet door. Na de faillissementsaanvraag, dreigde de order voor Bombardier even in gevaar te komen. Bombardier haalde de veertig toestellen in mei zelfs uit de planning.

Salaris
De maatschappij voert feedervluchten uit voor American, Delta en United. De problemen ontstonden toen de carrier niet genoeg vluchten kon uitvoeren om de piloten te betalen. Zij hadden na onderhandelingen juist meer salaris gekregen om ze bij de maatschappij te houden. Toen bleek dat Republic het hogere salaris niet kon betalen, verlieten veel piloten de maatschappij. Door het pilotentekort moest een faillissement worden aangevraagd.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button